Hitland

2-05-20 | En plein air

Ik ben dol op thema´s. De raderen gaan draaien, de grijze cellen aan het werk. Mooie plekken van Zuidplas. Welke plekken? Uiteraard plekken die een betekenis voor mij hebben. En hoewel ik al 49 jaar in Nieuwerkerk woon, de eerste helft van mijn eerste levensjaar heb ik op de Bonk in Oud-Verlaat gewoond. De plek waar mijn grootouders een vakantiehuisje hadden en een schuilplaats was voor hen, mijn vader en oom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar, dat fraaie gedeelte van Zuidplas laat ik aan anderen over. Ik ga plekken zoeken van mijn jeugd, waar ik zelf herinneringen aan heb.
Dan moet ik een stijl kiezen. Ik experimenteer al anderhalf jaar met digitale mixed media. Wat vind ik het mooist, welke richting kies ik? Ook dat is gelukt.

Mijn eerste ´kunstwerkje´ noem ik Hitland. Wie van ons heeft er vroeger niet gespeeld? De speeltuin met, als favoriet, de chinese schommel. En nu een heerlijk recreatiegebied met een prachtige natuur. Ik wandel er graag en maakte daar deze foto met mijn iPhone, met een macrolensje erop. Het was heerlijk weer, maar het waaide flink. Het beeld is daardoor niet helemaal scherp, maar dat maakt voor inspiratie niet uit. Op de achtergrond zie je de bomen van Hitland. In mijn eindresultaat heb ik gebruik gemaakt van de vorm van het takje, pluisje of wat het ook is. De foto zelf heeft ook nog een doel gediend. En dat kunnen jullie zien tijdens de expositie!

Laila