12-26 september 2020

En Plein Air

Openingstijden

Dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur

Mijn Locatie

Fotostudio/Galerie Fatamorganaa
Dorpsstraat 68
2761 AG Zevenhuizen

Zie hieronder voor alle locaties

Organisatie

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ)

de opdracht was

we gaan naar buiten

Toen ik de oproep zag om mee te doen aan En Plein Air heb ik niet lang nagedacht. Ik ben bijna 2 jaar bezig met digitale mixed media en durfde het wel aan. Bovendien ben ik dol op thema´s. De raderen gaan draaien, de grijze cellen aan het werk. Mooie plekken van Zuidplas vastleggen. Welke plekken? Plekken die een betekenis voor mij hebben, uit mijn jeugd.

en dit is

het resultaat

een overzicht van

alle locaties

Nieuwerkerk
De Steenovens in Hitland
Het gemeentehuis

Moordrecht
De Beeldentuin

Zevenhuizen
Atelier Gerard Hol – Dorpsstraat 68

Moerkapelle
De oude Rehobothschool – Raadhuisstraat 38

De locaties in Zevenhuizen en Moerkapelle zijn in principe dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur open.
Voor het gemeentehuis gelden de normale openingstijden

Blog

de inspiratie

Hertenkamp

Hertenkamp

Last but not least: het Hertenkamp. Vroeger voerden we ons oude brood en aardappelschillen aan de hertjes. Met mijn kinderen bracht ik regelmatig een bezoekje. Dit kleine stukje natuur in Dorrestein is gelukkig niet verloren gegaan en heeft nog steeds veel...

Lees meer
Trekpont

Trekpont

Het was even zoeken naar de locatie van werkstuk 3. Niet het originele pontje, maar dat mag de pret niet drukken. De laatste keer dat ik hier was zal in 1974, 1975 zijn geweest. Het gebied achter het Oude Station, met daarin de padvinderij, noemden wij de Griend. Daar...

Lees meer
Dreef

Dreef

Mijn tweede werkstuk is af! Het heet Dreef. Als ik nadenk over de mooie plekken in Nieuwerkerk dan mag de Dreef niet ontbreken. Als kind heb ik hier veel gefietst. Een rondje oude dorp. Naar de manege van tante Frieda aan de Wollefoppenweg en later naar de manege van...

Lees meer
Hitland

Hitland

Ik ben dol op thema´s. De raderen gaan draaien, de grijze cellen aan het werk. Mooie plekken van Zuidplas. Welke plekken? Uiteraard plekken die een betekenis voor mij hebben. En hoewel ik al 49 jaar in Nieuwerkerk woon, de eerste helft van mijn eerste levensjaar heb...

Lees meer